U trima američkim državama uhićeni pripadnici kršćanske milicije “Hutaree”

Autor: hina

Kršćanska 'milicija', poznatija kao 'Hutaree', militantna je skupina koja je na svojoj internetskoj stranici objavila da se 'priprema za bitke na kraju vremena kako bi očuvala živim svjedočenje Isusa Krista'.

Američke vlasti su tijekom vikenda u racijama u saveznim državama Michiganu, Ohiu i Indiani uhitili više pripadnika kršćanske “milicije” “Hutaree”, navodno, zbog ilegalna posjedovanja oružja i prijetnja muslimanskim organizacijama u SAD-u, izvijestili su američki mediji.

Iz ureda državnog odvjetnika u Detroitu objavljeno je da će optužbe protiv njih ostati zapečaćene sve do izvođenja pred sud u ponedjeljak.


U tim trima saveznim državama uhićeno je najmanje sedam osoba, kazali su policijski izvori u nedjelju.

Mike Lackomar, lokalni čelnik “Volonterske ‘milicije'” u jugoistočnom Michiganu, kazao je da je meta napada kršćanska “milicija” zvana “Hutaree” koja, po medijskim napisima, ima 20-ak pripadnika.

Priprema za kraj vremena

Ta militantna skupina na svojoj je internetskoj stranici objavila da se “priprema za bitke na kraju vremena kako bi očuvala živim svjedočenje Isusa Krista”. Na stranici je i oznaka CCR – Kolonijalna kršćanska republika, sa zastavom sa znakom križa, te videosnimka vojne vježbe pripadnika skupine “Hutaree” – “kršćanskih ratnika”, naoružanih jurišnim puškama.

FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da uhićenja nisu vezana uz neku terorističku urotu.

Mike Lackomar, pozivajući se na FBI, kazao da je više pripadnika “Hutaree” uhićeno na bdijenju za jednog njezina umrlog pripadnika. Također je kazao da je skupina već imala problema s vlastima zbog oružja.

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) u Washingtonu objavilo je da je u uhićenju sedam pripadnika kršćanske “milicije” osim FBI-a sudjelovala i Združena protuteroristička postrojba. Po medijskim izvješćima, ta se “milicija” našla na udaru saveznih vlasti kad su njezini pripadnici zaprijetili nasiljem protiv islamskih organizacija.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.