U sukobima vojske i prosvjednika na Tajlandu, 90 ranjenih

Autor: hina

Upotrijebljeno je puno suzavca, vodenih topova i vojska je pucala u zrak, javio je jedan novinar agencije France Presse s mjesta sukoba.

U sukobima policije i vojske sa prosvjednicima u Bangkoku u subotu ozlijeđeno je 90 osoba, javili su predstavnici zdravstvenih službi.

Upotrijebljeno je puno suzavca, vodenih topova i vojska je pucala u zrak, javio je jedan novinar agencije France Presse s mjesta sukoba, koji nije mogao točno navesti radi li se o gumenim ili pravim mecima.

U subotu je vladala napetost u glavnom gradu Tajlanda, uz nazočnost brojnih snaga reda koje pokušavaju rastjerati prosvjede crvenih košulja koji mjesec dana zahtijevaju ostavku premijera Abhisita Vejjajive.

Crvene košulje su u svoje redove privukle uglavnom siromašne slojeve, seljake sa sjevera i sjeveroistoka Tajlanda. Oni optužuju Abhisita da služi tradicionalnim elitama u Bangkoku na njihovu štetu i žele da povratak telekomunikacijskog magnata Thaksina koji je platio golemu jamčevinu i otišao u egzil kako bi izbjegao suđenje.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.