Foto: Wochit/AFP

U STRAVIČNOJ ZRAKOPLOVNOJ NESREĆI POGINUO MILIJARDER: Krenuo s obitelji na Sardiniju, pa se zabio u poslovnu zgradu u Milanu!

Autor: L.B.

Zrakoplovna nesreća koja se dogodila na sjeveru Italije u nedjelju i u kojoj je na mjestu poginulo osam ljudi, šokirala je građane Milana.

Naime, privatni avion udario je u prazan poslovni blok na sjeveru Milana, a pao je nakon polijetanja s milanskog aerodroma Linate. Bio je na putu za Sardiniju.

Pilot je bio rumunjski milijarder Dan Petrescu (68), koji je poginuo zajedno sa suprugom i njihovim 30-godišnjim sinom, prenose talijanski mediji.

Zapalila se poslovna zgrada

Nakon nesreće zapalila se poslovna zgrada i nekoliko parkiranih automobila. Srećom, budući da je bila nedjelja, nikog nije bilo unutra, a ni na zemlji nitko nije ozlijeđen. Pokrenuta je istraga o uzroku nesreće.

“Čuo sam zvuk aviona iznad sebe, kao da avion gasi motor”, rekao je mještanin Giuseppe.

“Tada sam čuo vrlo glasnu eksploziju, prozori naše kuće su se počeli tresti pa sam otvorio prozor i vidio veliki oblak dima kako se diže”, dodao je.

Neki svjedoci kažu da je jednomotorni Pilatus PC-12 već bio u plamenu kada se srušio.




Osim pilota, njegove supruge i njihovog 30-godišnjeg sina, među poginulima je i jedno dijete. Među putnicima je bio i francuski državljanin rođen u Rumunjskoj.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.