U srcu Atene bomba ubila dječaka

Autor: dnevno.hr

Kasno sinoć aktivirana je paklena naprava ispred zgrade u centru Atene. Grčki mediji incident povezuju s radikalnom ljevicom koja je sve aktivnija od kada je val nezadovoljstva zbog ekonomske krize preplavio zemlju.

Bomba je aktivirana ispred zgrade ABM-a (Association for Business Management), te je također oštetila velik broj vozila parkiranih u blizini te fasadu zgrade.

Policija je ogradila područje u širokom krugu te napominje da je istraga u tijeku. Policijski dužnosnik koji je želio ostati anoniman je napomenuo da policija barata s vrlo malo dokaza te da situaciju otežava činjenica da nitko nije preuzeo odgovornost za napad, te da se dogodio iznenada bez povoda ili eventualne prijetnje.

– Još uvijek ne znamo motiv i cilj napada. Mogu vam samo reći da je žrtva 15-godišnjak – izjavio je za AP glasnogovornik policije Athanasios Kokalakis.

Bombaški napadi u grčkoj postali su učestala pojava nakon što je policija u prosincu 2008. godine upucala maloljetnika na ulicama Atene. Najčešće mete dosadašnjih napada bile su imovina policije, zgrade javne ili korporativne uprave, a sinoćnji napad, prvi je s ljudskom žrtvom.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.