screenshot Twitter

U Španjolsku u dva dana stiglo 1200 migranata, Madrid traži “europsko rješenje”

Autor: Hina

Španjolski ministar unutarnjih poslova u subotu je pozvao na “europsko rješenje” problema imigracije nakon što je na obale Španjolske u dva dana stiglo 1200 migranata.

Španjolski mediji su objavili šokantne slike skupine afričkih imigranata koji su se direktno iskrcali na plažama prepunih turista.

“Došli smo na lice mjesta vidjeti probleme koji postoje, a problem imigracije je problem Europe i stoga traži europsko rješenje”, kazao je Fernando Grande-Marlaska iz nove socijalističke vlade Pedra Sancheza, koji se nalazi u pokrajini Cadiz, na jugu zemlje.

Ministar se uputio na jug Španjolske kako bi se upoznao sa situacijom na terenu, tj. kako Crveni križ pruža pomoć imigrantima.

U subotu su spasilačke službe objavile da su tijekom dana spasile 334 osobe iz 17 čamaca, dok je u petak obalna straža spasila 888 ljudi.

Španjolska je ove godine postala glavna zemlja ulaska ilegalnih imigranata u EU, nakon što je to već nekoliko godina bila Italija.

“To je bilo za predvidjeti”, kazao je ministar i optužio bivšu konzervativnu vladu da je “propustila predvidjeti razvoj događaja”. Najavio je i izgradnju prihvatnog centra u Andaluziji koji bi mogao primiti 600 ljudi.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.