Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Sloveniji ozlijeđeno osam migranata u prometnoj nesreći: Vozač uhićen

Autor: Hina

Osam migranata iz Afganistana, odrasli muškarac i žena te šestoro djece, ozlijeđeni su u utorak rano ujutro u prometnoj nesreći nedaleko Kopra u Sloveniji, a vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhićen je zbog krijumčarenja ljudima.

Kako je objavila koparska policija, nesreća se dogodila nešto prije tri sata ujutro na lokalnoj cesti Podgorje – Kastelec, kad je 24-godišnji Hrvat u oštrom lijevom zavoju na križanju za naselje Petrinje izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je automobil izletio s ceste i prevrnuo se na krov.

Policija je ustanovila da je u vozilu osim vozača bilo osam afganistanskih migranata koji su u nesreći ozlijeđeni, zbog čega su odvezeni u bolnicu, dok je vozaču određen pritvor zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo nedopuštenog prijelaza državne granice, odnosno krijumčarenja ljudima.

Prema podacima slovenske policije, u Sloveniju je ove godine do sada ušlo oko 5000 ilegalnih migranata, od kojih mnogi novom “balkanskom” rutom, iz zapadne Bosne, preko Hrvatske, najčešće preko graničnog područja južne Slovenije s Karlovačkom županijom, ali dosta njih i preko zelene granice u Istri.

Kako je u razgovoru za tv postaju POP-TV izjavio šef odjela za migracije u slovenskoj policiji Peter Skerbiš, iako je u Sloveniju tijekom prošle godine ušlo dvije tisuće migranata, a u prvih sedam i pol mjeseci ove godine njih oko 5.000, nema razloga za zabrinutost od ponavljanja velike migracijske krize, a povećanje ilegalnih prijelaza u ovom dijelu godine uzrokovano je povoljnim vremenskim uvjetima za ilegalne migracije, ali i nekim širim okolnostima na tradicionalnim migracijskim rutama preko Sredozemlja.

Skerbiš je kazao da slovenska policija vrlo dobro surađuje s hrvatskim vlastima na sprječavanju ilegalnih migracija te da se suradnja na vraćanju uhvaćenih ilegalnih migranata odvija korektno, ali da je više problema s vraćanjem ilegalnih migranata u neke druge zemlje u regiji, u koje se koncentrirao veći broj takvih stranaca iz trećih država.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.