pixabay

U Njemačkoj uhićen serijski silovatelj iz Srbije! Sijao strah po Berlinu i okolici! Posljednja žrtva džogirala je šumskom stazom…

Autor: Dnevno

U samo 31 dan uhićeni muškarac u Berlinu i okolici navodno je napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu silovao je u utorak u Potsdamu, nakon čega je uhićen.

– Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspjeli uhititi 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac – objavio je u utorak navečer berlinski državni tužitelj na Twitteru, prenosi Deutsche Welle.

Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srbijanskom putovnicom koji je u razdoblju od 12. lipnja do 14. srpnja napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolici. Posljednja žrtva džogirala je šumskom stazom kad joj je počinitelj prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.

– Sad nam je mnogo lakše. U posljednje vrijeme smo se uvijek kretale zajedno, jer smo znale da se ovdje dogodilo silovanje. Nismo išle same trčati, niti smo se vozile same, niti smo navečer izlazile same – govori prolaznica u mjestu Kleinmachnow, gdje je počinitelj uhićen, u razgovoru za njemačku televiziju RTL.

Policija je još prošle srijede (8. srpnja) objavila snimku osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih delikata. Na temelju te snimke u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počinitelju, prenosi RTL.

Kad je 28. lipnja počinitelj napao ženu u mjestu Kleinmachnow, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobjegao. Uz pomoć žrtve policija je tad izradila fotorobot uz pomoć kojega je počinitelj identificiran na nadzornim kamerama, piše Deutsche Welle.

U utorak navečer u uhićenju je sudjelovalo oko 50 policajaca i najmanje osam vozila, prenosi bulevarski berlinski medij BZ.




PSIHOPROFIL SERIJSKOG UBOJICE IZ PRVE RUKE: ‘Evo zašto se oženio moj prijatelj Srđan Mlađan’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.