Twitter/screenshot

U konzulat ušao da bi podigao dokument za vjenčanje, ali je ubijen tijekom ispitivanja?

Autor: Hina

Tim turske policije koji istražuje nestanak saudijskog novinara Jamala Khashoggia napustio je u utorak, nakon više od devet sati, zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu, izjavio je u utorak svjedok za Reuters.

Desetak istražitelja napustilo je konzulat nakon što su završili pretragu rano u utorak, rekao je svjedok.

Turski diplomatski izvor ranije je otkrio da će zajednička tursko-saudijska skupina provesti istragu u konzulatu, posljednjoj poznatoj lokaciji Khashoggija prije nestanka 2. listopada.

Turske vlasti vjeruju da je novinar ubijen u konzulatu, nakon čega mu je tijelo uklonjeno, a objavile su i da imaju audio snimku koja to pokazuje.

Khashoggi je bio kritičar saudijskih vlasti, posebice prijestolonasljednika Mohammada bin Salmana, i pisao je brojne kolumne za američki Washington Post.

Lani je iselio u Sjedinjene Države zbog straha od uhićenja nakon što je kritizirao neke odluke bin Salmana i vojnu intervenciju Rijada u Jemenu.

U konzulat u Istanbulu ušao je da bi izvadio dokument za vjenčanje. U subotu je trebao proslaviti 60. rođendan.




Saudijska Arabija priprema izvješće u kojem će priznati da je saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen tijekom ispitivanja koje je pošlo po zlu, izvijestio je CNN navodeći dva neimenovana izvora.

Jedan je izvor upozorio da se izvješće još priprema te da bi moglo biti promijenjeno, rekao je CNN.

Drugi izvor je rekao kako će se u izvješću vjerojatno zaključiti da je operacija izvedena bez odobrenja te da će umiješani biti pozvani na odgovornost, navela je kabelska informativna televizija.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.