Foto: Profimedia

U HRVATSKOJ BI POJEO VUK MAGARE! U bečkoj bolnici slavili odlazak kolege u penziju i eto svima otkazi

Autor: Mia Peretić

Austrijski Kurier piše o slučaju iz bečke klinike Hietzing nakon kojeg je 16 zaposlenika dobilo otkaze.

Čistaći, čistačice i pomoćnici s odjela imali su oproštajnu zabavu na kojoj su slavili odlazak u mirovinu jednog od kolege čistaća.

Na zabavi su ignorirali mjere za suzbijanje koronavirusa, konzumirali su alkohol u vrijeme radnog vremena i sve se događalo u zajedničkim prostorijama.

Za sve se saznalo jer su okupljeni s fešte dijelili fotografije na društvenim mrežama što je vidjela direktorica Brigitte Ettl i podijelila im otkaze.

Kurier javlja i kako su u toj klinici na snazi stroge mjere, a pravila vrijede za pacijente i zaposlenike. Nadređeni nisu znali za zabavu jer se održala u subotu kada ih nije bilo u klinici.

Podsjetimo, krajem siječnja je RTL objavio snimku tuluma koji se početkom tog mjeseca održao u KB Dubravi koja je, usput rečeno, covid centar. Zabava se dogodila na hitnom prijemu, a bila je organizirana povodom odlaska jedne medicinske sestre. Na snimci se moglo vidjeti kako zdravstveno osoblje pleše i slavi bez poštivanja mjera, maski i distanci. Dva mjeseca kasnije još uvijek nije obaviještena je li netko od sudionika zabave sankcioniran niti koje su sankcije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.