TURSKA: Francuzi prijeti vam teroristički napad! PARIZ: ……

Autor: Hina

Turska je dva puta u zadnjih godinu dana upozorila Francusku na jednog od džihadista koji se raznio u petak navečer u Parizu, no tvrdi da nije dobila nikakav odgovor, rekao je jedan turski vladin dužnosnik.

Turska policija upozorila je francusku policiju u dva navrata, u prosincu 2014. i lipnju 2015. na Omara Ismaila Mostefaija, jednog od napadača na parišku koncertnu dvoranu Bataclan, rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

“Nikada nismo dobili povratnu informaciju od Francuske o tom pitanju”, rekao je.

U listopadu 2014., Turska je primila zahtjev za informacijama od Francuske glede četvorice navodnih džihadista među kojima nije bio samoubojica iz Pariza. Turska ga je ipak istražila jer je bio povezan sa skupinom koja je zanimala francuske službe, rekao je.

Rođen u pariškom predgrađu, Mostefai je sudjelovao u napadu na Bataclan gdje se raznio eksplozivom. Identificiran je preko otiska prsta.

Pariški tužitelj Franoics Molins rekao je da je bio nekoliko puta kažnjavan zbog kaznenih djela i registriran zbog islamističke radikalizacije od 2010. ali nikada nije bio upleten u neko terorističko djelo.

Turski dužnosnik rekao je da su ih francuske vlasti kontaktirale u vezi s tim islamistom tek nakon napada u Parizu u petak.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.