Flickr

TRUMP ZVECKA ORUŽJEM: Sjevernoj Koreji uputio oštru i jezivu poruku!

Autor: Hina

Trump, koji boravi u Bedminsteru u New Jerseyu na radnom odmoru, opisao je odlučnim riječima vojnu spremnost SAD-a

Američki predsjednik Donald Trump uputio je u petak nove prijetnje Sjevernoj Koreji, poručivši Pjongjangu putem Twittera da je američko oružje “napunjeno i spremno”.

Trump je nastavio svoj rat riječima na Twitteru nedugo nakon što ga je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA optužila za eskalaciju napetosti na Korejskom poluotoku.

“Trump situaciju na Korejskom poluotoku dovodi na rub nuklearnog rata, izjavama poput tvrdnje da SAD ne isključuje rat protiv Sjeverne Koreje”, objavila je KCNA.

Trump, koji boravi u Bedminsteru u New Jerseyu na radnom odmoru, opisao je odlučnim riječima vojnu spremnost SAD-a.




“Vojno rješenje je sada u potpunosti isplanirano, (oružje je) napunjeno i spremno, ako se Sjeverna Koreja ne bude ponašala pametno”, napisao je Trump na Twitteru. “Nadamo se da će Kim Jong Un izabrati drugi put!”, dodao je.

Američki ministar obrane Jim Mattis ipak se zauzeo za diplomatski pristup, ustvrdivši da bi mogući rat između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje bio “katastrofalan”, no ipak je naglasio da će SAD biti spreman bude li potrebno.

“Rat je dobro poznata tragedija, nema potrebe crtati ga, on bi bio katastrofalan”, rekao je prvi čovjek Pentagona u vrijeme dok Trump pojačava svoju žestoku retoriku prema Sjevernoj Koreji. Mattis je rekao da je njegova odgovornost pripremiti vojne opcije bude li potrebno, ali da SAD zagovara diplomatski pristup sjevernokorejskog prijetnji.




Ranije u četvrtak predsjednik Trump pojačao je retoriku protiv Sjeverne Koreje rekavši da bi ta zemlja trebala biti “vrlo, vrlo nervozna” čak i ako pomisli na napad na SAD ili njegove saveznike, pošto je Pjongjang objavio da razmatra plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.