Screenshot, Izvor: The New Yorker

Trump u dilemi: ‘Napasti ili ne napasti Iran, pitanje je sad’

Autor: Dnevno,B.V.

Američki predsjednik Donald Trump odobrio je vojne napade na Iran u znak odmazde za rušenje bespilotne letjelice vrijedne 130 milijuna dolara, ali ih je iznenada otkazao kad su zrakoplovi već bili u zraku, objavio je New York Times. Udari su zakazani za petak prije zore kako bi se smanjio rizik za iransku vojsku ili civile.

“Zrakoplovi su bili u zraku, a brodovi su bili u poziciji, ali nijedna raketa nije ispaljena jer je došla zapovijed za odstupanje”, rekao je jedan visoki dužnosnik uprave.

Nije jasno hoće li se napadi na Iran ipak dogoditi, kao što nije poznato ni što je razlog otkazivanja udara. Iran je od Ujedinjenih naroda zatražio da spriječe “nezakonite i destabilizirajuće mjere” Sjedinjenih Država u Zaljevu, koje je optužio za kršenje iranskog zračnog prostora i to potkrijepio koordinatama.

Autor:Dnevno,B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.