Pixabay

TRUMP SLUČAJNO OTKRIO TAJNI DOGOVOR! MEKSIKO ŠALJE 6000 VOJNIKA NA GRANICU!

Autor: Dnevno

Američki predsjednik Donald Trump slučajno je otkrio pojedinosti sporazuma o migraciji s Meksikom kada je u utorak pred novinarima mahao papirom na kojem su se nalazili detalji dogovora, objavio je BBC. Prije toga Trump je odbio novinarima otkriti planove, navodeći da su tajni. 

Međutim, otkrio ih je mašući potpisanim dogovorom, što su fotografi snimili, uvećali i tako otkrili detalje. U sporazumu se navodi plan da se Meksiko proglasi “sigurnom trećom zemljom”, zahtjevi za azilom procesuirali bi se tako ondje, a ne u SAD-u. Uz ostale pojedinosti koje je već u ponedjeljak objavio meksički ministar vanjskih poslova, u tekstu se navodi i regionalni plan o azilu u koji bi bilo uključeno nekoliko zemalja Latinske Amerike, koje bi obrađivale zahtjeve za azilom.

U dokumentu se također kaže da se Meksiko obvezao preispitati svoje zakone kako bi mogao postati sigurna treća zemlja.  Sporazumom potpisanim u petak traži se da Meksiko ograniči priljev migranata u Sjedinjene Američke Države kako bi izbjegao uvođenje carina.  Meksička vlada krenula je u utorak s provedbom sporazuma postignutog s američkim predsjednikom.

Pixabay

Prvi potez Vlade bit će slanje 6000 pripadnika nacionalne garde na južnu granicu s Gvatemalom, rekao je Ebrard na press-konferenciji.


Trump je u petak objavio da je postignut sporazum s Meksikom kojim su izbjegnute carine na robu iz te zemlje, a u ponedjeljak je izrazio nadu da će stroži meksički zakoni o migraciji smanjiti napetosti.  Meksiko ima 45 dana da znatno smanji broj migranata koji dolaze do američko-meksičke granice ili će ponovo biti suočen s prijetnjom nametanja carina.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.