TRUMP SE HVALIO DA JE DONIO MIR IZMEĐU KOSOVA I SRBIJE: ‘Oni su se međusobno ubijali jako dugo, a sada će prestati’

Autor: Dnevno/ I.I.

Donald Trump održao je u subotu navečer u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini predizborni skup na kojem se pohvalio i dvjema nominacijama za Nobelovu nagradu za mir koje je zaradio zbog napora Bijele kuće u normalizaciji odnosa između Izreala i dijela arapskog svijeta te odnosa između Srbije i Kosova, piše Jutarnji list.

U svom govoru ispričao je kako je jedan dan rekao svojoj supruzi Melaniji da upali televizor jer će sigurno biti vijest o njegovoj nominaciji.  

Rekao sam joj: ‘Prva damo, ovo je sjajna vijest, ajmo upaliti televizor, ovo će biti veliko, najvažnije večeras. Upravo smo dobili počast, to je velika stvar.’ Nobelova nagrada, možete li to zamisliti? Odrasteš u Brooklynu, a sad dobivaš…. Prva damo, malo me sram. Mislio sam da ćemo doći na red malo prije’. I onda voditelji pogledaju u kameru i kažu: ‘Laku noć’. A o meni nije bilo ni riječi. Dobio sam nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, a oni to nisu ni spomenuli”, ispričao je Trump te dodao da kad je Obama dobio Nobela, bilo je u svim vijestima. 

Zatim je govorio o odnosima između Srbije i Kosova, prije nego im je, kako on tvrdi, donio mir.

“Znate, zaustavljamo masovna ubojstva između Kosova i Srbije. Oni su se međusobno ubijali jako dugo, a sada će prestati. Rekao sam im, momci, ajmo se naći. Oni su se, znate, ubijali stoljećima, doduše, pod drugim imenima. Rekao sam, sjajno. A kada je riječ o Izraelu, UAE i Bahrein su potpisali ugovor iako su svi govorili da je to nemoguće”.

Podsjetimo, Donald Trump je u nedavno Washingtonu ugostio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija, koji su potpisali svojevrsna pisma namjere.

Srbija se pritom obvezala i preseliti svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem te prestati agitirati protiv međunarodnog priznanja Kosova. Priština se obvezala prestati agitirati za primanje Kosova u međunarodne institucije na godinu dana, a dogovoreno je i međusobno priznanje Kosova i Izraela. Trump je potpisao odvojeni dokument kao svjedok.




Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.