Flickr

Trump se htio susresti s Gretom: Jedna stvar ga je posebno bocnula

Autor: Dnevno

“Klimatska aktivistica Greta Thunberg svoju bi pažnju trebala usmjeriti na zemlje koje stvarno zagađuju okoliš, a ne na Sjedinjene Države”, rekao je američki predsjednik Donald Trump na konferenciji za novinare u Davosu.

“Mislim da bi se Greta trebala početi baviti drugim zemljama”, rekao je Trump završavajući svoj boravak na Svjetskom gospodarskom forumu.

Dodao je kako bi volio da ju je sreo u Davosu.

“Pobijedila me u časopisu Time”, dodao je, referirajući se na to da je Greta proglašena osobom 2019. godine.

Na pitanje jesu li klimatske promjene “prevara”, Trump je odgovorio da “neki aspekti jesu”.

Američki predsjednik rekao je i kako bi mu bilo draže dulje suđenje o opozivu, kako bi svi sadašnji i bivši dužnosnici njegove administracije mogli svjedočiti. Međutim, to bi istovremeno bio i rizik za nacionalnu sigurnost.

Na Senatu je da odluči kako će voditi proces, ali on bi kao svjedoke volio vidjeti bivšega savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona i državnog tajnika Mikea Pompea.




“Problem s Boltonom je to što je to i problem nacionalne sigurnosti. On zna neka moja razmišljanja, zna što mislim o svjetskim čelnicima. Što ako otkrije što mislim o nekome od njih, a to nije jako pozitivno?” rekao je Trump, dodajući da je slično s Pompeom.

“Ali prepustit ću to Senatu”, zaključio je.

Senat, u kojem većinu imaju republikanci, u srijedu će saslušati uvodne argumente na suđenju o opozivu predsjednika Donalda Trumpa, čime će početi šest dana saslušanja o tome treba li Trump odstupiti s dužnosti.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.