Profimedia

Trump pokrenuo prijenos vlasti na Biddena: ‘I dalje vjerujem da ćemo ih nadjačati’

Autor: Hina/Daniel Radman

Američki predsjednik Donald Trump ovlastio je u ponedjeljak ključnu saveznu agenciju da počne raditi s prijelaznim timom izabranog predsjednika Joea Bidena, iako i dalje kani nastaviti svoju borbu za promjenu izbornih rezultata.

Trump, koji je odbio priznati rezultate izbora održanih početkom studenoga, tvitao je da odobrava tu mjeru kratko nakon što je objavljeno da je Uprava za opće poslove kontaktirala Bidenov tim kako bi olakšala tranziciju ovlasti.

Bidenov ured za tranziciju potvrdio je taj potez. “Današnja odluka potreban je korak kako bi se počeli rješavati izazovi koji stoje pred našom nacijom, uključujući stavljanje pandemije koronavirusa pod kontrolu i oporavak našeg gospodarstva”, kazao je direktor tranzicijskog tima Yohannes Abraham u priopćenju.

“Ta konačna odluka predstavlja ujedno i definitivnu administrativnu akciju kako bi se formalno počeo tranzicijski proces sa saveznim agencijama”, naveo je Abraham.




Trump je objavio da nastavlja borbu na osporavanju izbornih rezultata. “Vjerujem da ćemo nadjačati”, rekao je Trump ipak dodajući da je “u najboljem interesu” zemlje dopustiti da proces tranzicije započne.

 




Autor:Hina/Daniel Radman
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.