Screenshot, Twitter

TRUMP IZNENADIO: Gradi li to zlatni hotel na Grenlandu?

Autor: Dnevno

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru fotomontažu svog hotela na Grenlandu, nakon što je potvrdio da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog otoka. To je objavio nakon što su danska premijerka Mette Frederiksen i premijerka Grenlanda Kim Kielsen poručile da taj poluautonomni danski teritorij nije na prodaju. 

“Obećavam da neću napraviti ovo na Grenlandu”, napisao je u ponedjeljak američki predsjednik uz fotomontažu koja prikazuje zlatni neboder na kojem piše Trump usred naselja grenlandskih kućica.

 

“Nitko ne smije odlučivati o nama, moramo biti poštovani, a naši interesi uvijek moraju biti najvažniji”, rekla je Kielsen nekoliko sati prije Trumpove objave, prenose grenlandske dnevne novine Sermiatsiaq.




Trump je u nedjelju potvrdio da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog rijetko naseljenog, najvećeg otoka na svijetu. Američki predsjednik idući bi mjesec trebao posjetiti Dansku, a očekuje se da će se tom prigodom susresti i s kraljevskom obitelji.

SAD je već pokušao u prošlom stoljeću kupiti otok, ali Danska je to odbila. Grenland je većinom neovisan, no Danska upravlja njegovom vanjskom, obrambenom i monetarnom politikom.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.