Simple Wikipedia/ Library of Congress

Trump će otvoriti dosje o J.F. Kennedyu!

Autor: Hina

Kennedy je ubijen u 46. godini i do danas je ostao jedan od najomiljenijih američkih predsjednika

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu da će odobriti objavu preostalih klasificiranih dokumenata o atentatu na predsjednika Johna Kennedya 1963.

“Kao predsjednik odobrit ću otvaranje blokiranih i klasificiranih dosjea o JFK-u”, napisao je Trump na Twitteru.

Američki nacionalni arhiv je kroz godine već objavio većinu dokumenata o atentatu, ali posljednji dijelovi dosjea još su uvijek tajni i samo je Trump ovlašten odlučiti hoće li ostati zatvoreni za javnost ili objavljeni u redigiranom obliku.

Kennedyjevo ubojstvo u Dallasu 22. studenog 1963. jedan je od najvažnijih datuma u američkoj povijesti i do danas je popularna tema teoretičara zavjere, iako je službena istraga zaključila da je za atentat odgovoran usamljeni napadač, Lee Harvey Oswald.

Usprkos nekim utemeljenim sumnjama u nalaz istrage i teorijama koje tvrde da su u atentat bili uključeni organizirani kriminal, Kuba ili agenti američke tajne službe, teoretičari zavjere još uvijek nisu pružili nikakav dokaz da je Oswald imao pomagače.

The Washington Post u subotu piše kako stručnjaci ne smatraju da će dokumenti donijeti neke nove bombastične informacije, ali bi mogli rasvijetlili aktivnosti atentatora kada je bio u Mexico Cityju krajem rujna 1963., kao i djelovanje kubanskih i sovjetskih špijuna.

Kennedy je ubijen u 46. godini i do danas je ostao jedan od najomiljenijih američkih predsjednika.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.