Transeksualac i homoseksualac stvorili su treću najveću stranku u poljskom parlamentu

Autor: M.S.

Palikot je na izborima u listopadu osvojio 10 posto biračkih glasova, što stranku čini trećom najvećom parlamentarnom opcijom. Među ciljevima stranke su i legalizacija pobačaja, gay brakova i marihuane.

Anna Grodzka, prije operacije na Tajlandu poznata i pod imenom Krzysztof, položit će danas prisegu, te i službeno postati član poljskog parlamenta. To će u isto vrijeme učiniti i Robert Biedron, prvi otvoreno gay član poljskog parlamenta.

Analitičari govore da novi parlamentarci predstavljaju znakove odumiranja moći Crkve u Poljskoj, a oboje su članovi stranke Palikot, koja je zauzela odlučni stav protiv klera, kritizirajući katoličke svećenike koji se upliću u politiku, piše BBC.

Palikot je također na izborima u listopadu osvojio i 10 posto biračkih glasova, što stranku čini trećom najvećom parlamentarnom opcijom. Među ciljevima stranke su i legalizacija pobačaja, gay brakova i marihuane.

Nekim katoličkim svećenicima u Poljskoj to je jasan znak da moraju promijeniti svoj način propovjedanja, osobito prema mladima.

A što se tiče gospođe Grodzke, ona kaže da je na ulici neki podržavaju, a bilo je i agresivnih ispada.


>>> Vremena se mijenjaju, veli dvospolac na putu u parlament




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.