Tisuće kršćana slave Uskrs u Svetoj zemlji

Autor: hina

- Ove je godine naša radost dvostruka, jer svi mi, pastiri i vjernici raznih crkava, slavimo Uskrs istoga dana i na istome mjestu - rekao je jeruzalemski patrijarh latinskoga obreda i poglavar Rimokatoličke crkve u Svetoj zemlji, mons. Fuad Twal.

Na tisuće kršćana, među kojima brojni hodočasnici iz cijeloga svijeta, slave u nedjelju Kristovo uskrsnuće u crkvama i samostanima diljem Svete zemlje.

Ove godine na isti dan Uskrs slave svi kršćani, a židovi će Pashu slaviti do ponedjeljka navečer.

– Ove je godine naša radost dvostruka, jer svi mi, pastiri i vjernici raznih crkava, slavimo Uskrs istoga dana i na istome mjestu – rekao je jeruzalemski patrijarh latinskoga obreda i poglavar Rimokatoličke crkve u Svetoj zemlji, mons. Fuad Twal tijekom Uskrsne mise u bazilici Svetoga groba.

– Neki su možda zbunjeni ispreplitanjem molitva i pjesama koje se čuju istodobno u sklopu raznih obreda. S obzirom da živimo istu vjeru, ova bi kakofonija možda mogla postati simfonijom, iskazujući našu ujedinjenost u vjeri i u radosti proslave Gospodinove pobjede nad zlom i smrću. Danas, više nego ikada do sada trebamo nadu u posebnu snagu koja će nam pomoći da pobijedimo zlo u nama i oko nas – rekao je mons. Twal.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.