EPA/US STATE DEPARTMENT

Tillerson došao u Irak i zaprijetio iranskim milicijama

Autor: Hina

Ovo je drugi susret Abadija i Tillersona u zadnja 24 sata

Američki državni tajnik Rex Tillerson doputovao je u ponedjeljak navečer u nenajavljen posjet Bagdadu, gdje se treba sastati s premijerom Haiderom al Abadijem i s predsjednikom Fuadom Masumom.

Ti se susreti događaju nakon oštre reakcije iračkog premijera na Tillersonovu izjavu o prisutnosti “iranskih milicija” u Iraku. Abadijeva vlada je objavila da su u paravojnim snagama Hašd al Šabi isključivo Iračani pod njezinom kontrolom.

“Borci Hašd al Šabija su Iračani koji se skrbe za svoju zemlju i koji se žrtvuju u obrani zemlje i naroda”, ističe vlada Haidera al Abadija u priopćenju. “Nitko nema pravo miješati se u iračke poslove”, dodaje.

Tillerson, koji obilazi zemlje u Perzijskom zaljevu, u nedjelju je u Rijadu pozvao “strane borce” i “iranske milicije u Iraku” da se “vrate kući”. Ovo je drugi susret Abadija i Tillersona u zadnja 24 sata, nakon susreta u nedjelju u Rijadu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.