Tibetanski svećenik spalio se u znak potpore Dalaj-lami

Autor: hina

Londonska udruga za slobodni Tibet kazala je da je 29-ogodišnji svećenik popio benzin, zalio se njime i onda se zapalio izvikujući "Mi narod Tibeta želimo slobodu - živio Dalaj-lama" i "Dozvolite Dalaj-lami povratak na Tibet".

Tibetanski budistički svećenik spalio se u ponedjeljak na jugoistoku Kine u znak potpore Dalaj-lami, vjerskom vođi koji živi u izgnanstvu nakon to ga je službeni Peking proglasio separatistom, priopćila je skupina koja se zalaže za tibetansku samoupravu.

Taj bi čin mogao izazvati nove tenzije u Sichuanu pokrajini koja se naslanja na Tibet, nakon prosvjeda u ožujku kada se također jedan tibetanski svećenik spalio.

Londonska udruga za slobodni Tibet kazala je da je 29-ogodišnji svećenik popio benzin, zalio se njime i onda se zapalio izvikujući “Mi narod Tibeta želimo slobodu – živio Dalaj-lama” i “Dozvolite Dalaj-lami povratak na Tibet”.

Kineska službena agencija Xinhua izvijestila je o slučaju navodeći da “nije jasno zašto se spalio”.


Dalai Lama i službeno odlučio otići u penziju

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.