Photo by Jack Taylor - WPA Pool /Getty Images

Theresa May svojim govorom uvjerila još 20 do 30 zastupnika da joj iskažu povjerenje

Autor: Dnevno.hr

Britanska premijerka, Theresa May, danas se suočava s glasanjem o nepovjerenju, nakon što je 48 zastupnika iz njezine stranke, koji su ujedno i parlamentarni zastupnici, predalo pisma predsjedavajućem 1922. Odbora Konzervativne stranke u kojem zahtijevaju to glasanje.

Kako javlja BBC, glasanje počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, a glasa se tajno. Rezultati glasanja, dodaje BBC, bit će poznati nedugo nakon što glasanje završi.

 

Theresa May, Theresa May  stigla je na glasanje o nepovjerenju koje treba početi kroz pola sata. Prije glasanja će se obratiti članovima stranke.

Kako prenosi Guardian, pozivajući se na novinara Sunday Timesa, premijerka je Zastupnicima rekla kako neće voditi stranku u sljedeće izbore.

Theresa May je poručila svojim zastupnicima kako je svjesna da je većina njih ne želi na čelu za izbore 2022. godine, a dodala je i kako i dalje traži drugačije rješenje za tzv. backstop, odnosno pitanje s Irskom granicom. Podsjetimo, iz EU su prethodnih dana jasno poručili kako se o tome više ne može pregovarati, prenosi Guardian.




Govor Therese May je završio, javlja Guardian. Zastupnici su novinarima nakon govora rekli kako je May bila jako emotivna te kako se radi o osobi koja je posvetila život stranci.

Guardianov dopisnik s terena javlja kako je Theresa May napustila prostoriju u kojoj je održala govor puno sretnija nego što je bila kada je u nju ulazila.

Zastupnici Konzervativne stranke britanskim novinarima daju izjave nakon premijerkinog govora. Iako svi nisu imenovani, Guardian javlja kako je jedan zastupnik rekao kakok ne vjeruje njezinom obećanju da će se povući prije izbora 2022. godine te kako se tu samo radi o političkom govoru.




Drugi zastupnik je pak rekao kako je May sada jasno da joj treba prihvatljiviji dogovor o Brexitu.

Zastupnici će od 19 sati početi glasati o povjerenju premijerki May.

Kako javljaju reporteri Sky Newsa, zastupnici s kojima su razgovarali su im rekli kako smatraju da je Theresa May svojim govorom uvjerila još 20 do 30 zastupnika da joj iskažu povjerenje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.