Švicarska zamrznula ukrajinskih 193 milijuna dolara: Dio pripada Janukoviču, istražuje se zbog pranja novca!

Autor: hina

Švicarske novine Zentralschweiz am Sonntag piše kako je švicarski državni odvjetnik otvorio pet istraga protiv pojedinaca za koje se sumnja na pranje novca

Švicarski državni odvjetnik zamrznuo je 170 milijuna švicarskih franaka (193,34 milijuna dolara) sredstava na računima Švicarske banke koji pripadaju bivšem ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču i njemu bliskim ljudima, izvijestio je u nedjelju švicarski list.
Švicarska vlada je naredila zamrzavanje imovine 20 Ukrajinaca, među kojima i Janukovičeve i njegova sina Oleksandera, krajem veljače. U ožujku je dodala imena još devet Ukrajinaca na popis ljudi na koje se mjere odnose.

Švicarske novine Zentralschweiz am Sonntag piše kako je švicarski državni odvjetnik otvorio pet istraga protiv pojedinaca za koje se sumnja na pranje novca i da je imovina pri tom zamrznuta dijelom onih na koje odnosi vladino zamrzavanje.

“Ured državnog odvjetnika rekao je da je zamrznuto oko 170 milijuna švicarskih franaka u vezi s tim istragama”, piše list.

Proruski usmjereni Janukovič je zbačen s vlasti u veljači, a predsjednički izbori u Ukrajini su zakazani za 25. svibnja.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.