Pixabay

Sveti Otac prozvao svjetske čelnike zbog nuklearnog oružja!

Autor: Hina

ukazao je na potrebu "odlučnog rada na izgradnji svijeta bez nuklearnog oružja" govoreći s prozora okupljenima na Trgu sv. Petra i navodeći svoju encikliku iz 2015. Laudato si (Hvaljen budi)

Papa Franjo pozvao je u nedjelju svjetske čelnike da rade na nuklearnom razoružavanju kako bi zaštitili ljudska prava, posebice ona slabijih i siromašnih ljudi.

Njegova izjava došla je na dan kada je dobitnica ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, Međunarodna kampanja za ukidanje nuklearnog oružja (ICAN), pozvala nuklearne zemlje da usvoje UN-ov Sporazum o zabrani nuklearnog oružja.

U vrijeme rastućih napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje, Papa je ponovno upozorio na katastrofalne humanitarne posljedice i posljedice na okoliš nuklearnih sredstava i pozvao je da se u spor uključi treća zemlja kao posrednik.

U svom nedjeljnom Angelusu papa Franjo je dodao da muškarci i žene u svijetu imaju “slobodu, inteligenciju i sposobnost upravljati tehnologijom i ograničiti njezinu moć zbog mira i istinskog napretka”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.