Pixabay / Editor

SVEĆENIK ŠOKIRAO JAVNOST IZJAVAMA O MIGRANTIMA: ‘Treba im dopustiti da se utope!’

Autor: Hina

Njemački protestantski svećenik koji smatra da treba dopustiti utapanje migranata koji pokušavaju preko Sredozemlja ući u Europu izazvao je u utorak kritike crkvenih čelnika.

Matthias Dreher iz protestantske crkve u bavarskom Nurnbergu u članku tvrdi da migranti namjerno riskiraju svoje živote kako bi si ostvarili želju za boljim životom. Ipak, to ne obvezuje kršćane da im pomognu, napisao je Dreher.

“U smislu doktrine dvaju kraljevstva, koja operativnu politiku prepušta državi, kršćanin smije dopustiti migrantima da se utope ako zanemaruju vlastitu odgovornost sve dok ne vidi umiruću osobu ispred sebe, poput Samaritanca”, kaže protestantski svećenik.

Bavarski biskup Heinrich Bedford Strohm mu je proturječio. “Njegov argument temelji se na tvrdnji da su spasioci na moru razlog što ljudi riskiraju život prelazeći Sredozemlje. Njegova tvrdnja je opovrgnuta”, rekao je Bedford Strohm.

Glasnogovornik crkve izjavio je da će Drehera, koji je odbio komentirati svoj članak, pozvati na sastanak s nadreženima.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.