Screenshoot Twitter

Suprotno rusko-turskom planu, džihadisti su ostali u zabranjenoj zoni!

Autor: Hina

Džihadisti su ostali u zoni koju su trebali evakuirati prije ponedjeljka ujutro, gdje namjeravaju nastaviti borbu, oslabljujući na taj način rusko-turski sporazum o Idlebu zamišljen da se izbjegne napad Asadova režima na posljednje uporište pobunjenika u Siriji.

Većina u toj pokrajini na sjeverozapadu zemlje, džihadisti još uvijek zauzimaju jednu zonu nakon konačnog datuma u nedjelju navečer predviđena za njihov odlazak prema tom rusko-turskom planu.

Screenshoot Twitter

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava nikakvo vidljivo povlačenje nije ustanovljeno u nedjelju prije ponoći, usprkos sporazumu sklopljenom u tom smislu između Rusije, saveznice sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, i Turske, koja podržava pobunjenike.

Džihadisti su jasno objavili svoje namjere, nekoliko sati prije roka predviđena za njihovo povlačenje: “Nećemo se odreći džihada i borbe za ostvarenje ciljeva naše blagoslovljene revolucije, u prvom redu svrgavanja kriminalnog režima”, napisao je u priopćenju Hajat Tahrir al-Šam (HTS), glavni džihadistički savez u Idlebu, proizašao iz bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide. “Nećemo položiti naše oružje”, rekao je on.

HTS ne kaže jasno, međutim, odbacuje li rusko-turski sporazum sklopljen 17. rujna u Sočiju.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.