‘The Sun’ se ispričao hrvatskoj policiji: ‘Obmanuo nas je o svom putovanju’

Autor: M. Marić

"Suprotno onome što nam je rečeno i onom što je objavljeno, g. Ghessen je koristio svoju putovnicu kako bi ušao i napustio hrvatski grad Zagreb", navodi se u izjavi.

Britanski tabloid The Sun ispričao se hrvatskoj policiji zbog netočnih informacija da je njihov novinar prošao od Turske do Francuske preko Hrvatske bez predočenja ikakvih dokumenata.

“U članku od 5. prosinca pod naslovom “Šest dana do terora”, objavili smo dnevnik Emilea Ghessena, freelance kreatora dokumentarnih filmova i pripadnika kraljevske mornarice, koji je tvrdio da se prošvercao od Turske do Pariza bez korištenja putovnice.

Otkrili smo da smo bili zavarani  o njegovom ponašanju na putovanju.  Ovo su potvrdile i hrvatske vlasti stoga vjerujemo da je koristio putovnice i na drugim graničnim punktovima u Europi. Njegova priča, dakle, nije pokazala kako granice Europe imaju manjkave kontrole.

Ispričavamo se što smo objavili obmanjujuću informaciju. Sada smo promijenili našu politiku vezano za upotrebu slobodnih novinara u pričama poput ove”, naveo je The Sun.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.