Kolona snaga “Islamske države” koja se povlači iz Abu-Kamala

SUMNJIV KONVOJ: Zašto SAD nije htio napasti ovu vojsku Islamske države?!

Autor: dnevno.hr

Početkom studenoga međunarodna koalicija na čelu s SAD-om objavila je kako je „Islamska država“ u Iraku gotovo potpuno razbijena

Rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je da SAD ne želi provoditi napade na snage „Islamske države“ koje su se povukle iz istočnoga sirijskoga grada Abu-Kamala, smještenog na granici s Irakom, koji je sirijska vojska osvojila 9. studenoga.

Amerikanci se pozivaju na to da su im se borci „dobrovoljno predali“ i sada se prema njima mora primjenjivati Ženevska konvencija „O ponašanju prema ratnim zarobljenicima“. Rusko MO pita, se zašto se teroristi s vojnom tehnikom i teškim naoružanjem pregrupiraju u zoni pod nadzorom međunarodne koalicije. Oni su pokušali izvršiti nove napade na sirijske snage u zoni Abu-Kamala, a američka strana nije djelovala da ih u tome spriječi, priopćeno je u ruskom MO.

Prema njihovim informacijama, od terorističkih snaga oslobođeno je 90 posto sirijskoga teritorija.

Početkom studenoga međunarodna koalicija na čelu s SAD-om objavila je kako je „Islamska država“ u Iraku gotovo potpuno razbijena, piše Geopolitika.News.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.