youtube screenshoot

Studentica napadnuta u centru Pariza

Autor: Dnevno.hr

Zbog ovog slučaja dolazi do promjena u kažnjavanju uličnog nasilja u vidu maltretiranja i dovikivanja, javlja BBC. Francuska vlada već je razmatrala novu mjeru koja će uključivati plaćanje kazne za prijestup na licu mjesta.

Kako piše BBC, Francuska je šokirana napadom na studenticu do kojeg je došlo u Parizu. Naime, Marie Laguerre hodala je ulicom dok je iza nje išao muškarac koji joj je počeo dobacivati uvredljive komentare sa seksualnim konotacijama.

 

 

Svoju priču ispričala je na francuskom radiju.

“Nije to bilo prvi put, ni tog dana, ni tog mjeseca. Sve se to polako nakupljalo. Naljutila sam se i rekla mu da začepi. Nisam mislila da će čuti, ali čuo je”; ispričala je.

Tada je muškarac postao agresivan i bacio na nju pepeljaru, promašivši je tek za koji centimetar. Sve ovo dogodilo se uz terasu jednog pariškog kafića, čija je nadzorna kamera sve snimila i objavila video napada.
Nakon što je bacio pepeljaru na djevojku, muškarac joj se približio i udario je.

“Znala sam da će me udariti. Mogla sam pobjeći, ali to nije dolazilo u obzir. Nisam htjela spustiti pogled i sigurno se nisam planirala ispričati”, dodala je. Muškarac ju je udario po licu i nastavio vikati na nju.

Tada su gosti kafića vidjeli što se događa i povikali na muškarca te krenuli za njim, dok je on počeo bježati. Djevojka je, pak, odlučila otići kući, ali se putem predomislila. Vratila se u kafić i zatražila goste da budu svjedoci na policiji jer je odlučila prijaviti slučaj.
Gosti su pristali, a iz kafića su joj ustupili snimku napada kako bi mogla uhvatiti napadača. Snimka je u međuvremenu pregledana preko 900.000 puta.

Zbog ovog slučaja dolazi do promjena u kažnjavanju uličnog nasilja u vidu maltretiranja i dovikivanja, javlja BBC. Francuska vlada već je razmatrala novu mjeru koja će uključivati plaćanje kazne za prijestup na licu mjesta.

“Prve kazne moći će biti izdane ove jeseni”; rekla je ministrica Marlene Schiappa.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.