STEŽU SE ODNOSI SAD-a i RUSIJE: Američki veleposlanik napustio Moskvu, stižu zabrinjavajuće vijesti iz Ukrajine

Autor: FENA/J.A.

Nastavljaju se zategnuti odnosi između SAD-a i Rusije. Tako je američki veleposlanik u Moskvi John Sullivan potvrdio da će privremeno napustiti zemlju.

Službeni razloge je kako bi raspravljao o bilateralnim odnosima sa svojim kolegama u Washingtonu. U Moskvu bi se trebao vratiti “narednih tjedana” prije eventualnog sastanka licem u lice između američkog predsjednika Joe Bidena i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

I Rus se vraća u Moskvu

Sullivan je napustio Rusiju nakon razmjene teških sankcija između dvije zemlje, uključujući i obostrana protjerivanja deset diplomata.

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov pozvan je u Moskvu na mjesec dana.

120.000 vojnika

S druge strane, iz Ukrajine stiže vijest kako Rusija nagomilava više od 120.000 vojnika na području blizu granice.

Rekao je to ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba, online konferenciji za novinare s međunarodnim medijima pozivajući na nove zapadne ekonomske sankcije protiv Moskve.

“To ne znači da će oni prestati gomilati svoje snage kada dostignu tu brojku”, rekao je šef ukrajinske diplomatije, prenosi Reuters.




Autor:FENA/J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.