FOTO: Ivo Cagalj/Pixsell

SRPSKI POVJESNIČAR GOVOREĆI O VUKOVARU OPTUŽIO ČAK I MICHAELA JACKSONA: ‘Narušio nam je imidž! A Tuđmanov režim je tražio rat, njima je trebao rat da bi ubrzali priznanje svoje države’

Autor: Dnevno

O 30. objetnici pada Vukovara pišu ne samo  hrvatski mediji već i dio srpskih koji  i dalje ne prežu od histeričnog i huškačkog stila. Predrag Marković, direktor Instituta za suvremenu  povijest u Beogradu za RTS je rekao:

“Kada je riječ o događaju u Vukovaru, nevjerojatan je kontrast kada se gledaju vijesti TV Beograda tada i HRT-a, oni su šutjeli tog dana, a naši su prikazivali oslobođenje jednog grada od ustaškog terora”, rekao je Marković. Naveo je da su neslaganja oko karaktera rata, za Hrvate je to jugokomunistička agresija i rat za oslobođenje Hrvatske, a Srbi uglavnom smatraju da je taj rat počeo oko zaštite srpske manjine u Hrvatskoj, koja je sa puno prava osjetila da je opet došla pod ustašku vlast.

“Tuđmanov režim je tražio rat, njima je trebao rat da bi ubrzali priznanje svoje države i neki ljudi u našim redovima su eskalacijom nasilja pomogli da Hrvatska dobije priznanje”, rekao je Marković. Za njega danas ti događaji predstavljaju nevjerojatnu tragediju.

Tko normalan može poslati  takvu poruku u svijet

“Michael Jackson u svom spotu ima ruševine Vukovara, to je prvi udarac imidžu naše zemlje”, rekao je.

“Tko normalan može poslati  takvu poruku u svijet. Vukovar je bio većinski srpski i jugoslovenski grad, šta je korist da se sruši jedan srpski grad, to nikome nije jasno. Međutim, to nije krivica srpskog naroda. Hrvati su ubili neke svoje lokalne političare, jer da je ostao živ on bi vjerovatno smirio situaciju”, naveo je Marković.

I drugi srpski mediji govore da Srbi iz Vukovara ne sudjeluju u ovom događaju, jer su nezadovoljni statusom i ostvarivanjem svojih prava u gradu u kojem žive.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.