Zeljko Lukunic/PIXSELL

Srpski član predsjedništva BiH Izetbegovićevu izjavu nazvao ‘glupošću’

Autor: Hina

Bakir Izetbegović izjavio je da je BiH ostavljena u "amanet" turskom predsjedniku Recepu Erdoğanu

Bakir Izetbegović je u četvrtak ponovio da je njegov preminuli otac Alija, nekadašnji predsjednik BiH, prije smrti Erdoğanu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

“Takva izjava je katastrofa, glupost i neviđena politička šteta… I jasno mi je da je to dio politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoğanu”, rekao je Ivanić za N1 televiziju.

“Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo BiH u amanet Miloševiću”, dodao je Ivanić.

Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Izetbegovićevu je izjavu ocijenio “skandaloznom i opasnom” i poručio da Erdoğanu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom “Alija, posljednji bedem islama”.

Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoğanom a jedan drugoga redovito oslovljavaju s “brate”. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.