Sretenu Jociću 15 godina za poticanje na ubojstvo

Autor: dnevno.hr

U srpnju 1995. godine Jocić je nagovorio Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Gorana Marjanovića, a nastradala je i Marjanovićeva djevojka.

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osuđen je pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora za poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića, 1995. godine, javlja Blic.

Sutkinja Maja Ilić rekla je da su na suđenju dokazani navodi optužnice koji su teretili Jocića za poticanje na teško ubojstvo Marjanovića tako što je u srpnju 1995. godine nagovorio Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ga ubiju u kafiću “Bambi” u sportskom centru “Olimp” na Zvezdari. Tada je nastradala i Marjanovićeva djevojka Marija Đorđević, a više ljudi ranjeno.

Na početku ponovljenog suđenja Sreten Jocić odbacio je krivnju za poticanje ubojstva Gorana Marjanovića 1995. godine. Uvjeren je da mu je cijeli slučaj bio namješten kako bi ga se izručilo Srbiji gdje bi ga likvidirali.

Prodanović i Milosavljević već osuđeni na 15 godina zatvora

Optužba je tvrdila da je Jocić platio 50.000 maraka Miodragu Prodanoviću i Bojanu Milosavljeviću za Marjanovićevo ubojstvo, a Joca je tvrdio da u to vrijeme nije ni bio u Srbiji. Prije petnaest godina Prodanović i Milosavljević osuđeni su za taj zločin na 15 godina zatvora svaki.

Zanimljivo je i kako je Jocić tijekom ovog suđenja Jocić kazao kako je u to vrijeme bio uključen u državni biznis između SFRJ i Nizozemske, koje su imale, kako je naveo, dogovor o izvozu nuklearnog otpada u jedno mjesto blizu Zagreba, većinski naseljeno Srbima. U svakom slučaju, naša istražna tijela trebala bi ispitati točnost ovih navoda, barem kako bi umirili građane metropole i njezine okolice.

Jocić je u pritvoru od 27. travnja 2009. godine, kada je uhićen zbog sumnje da je organizirao kriminalnu grupu koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.