Foto: Guliver image/Markiv Mykhailo

‘SPREMAJU SE OD TRAVNJA’! Loše vijesti za Ukrajinu, stiglo upozorenje iz Poljske: ‘Nismo nikada zabilježili takvu razinu obuke’

Autor: I.G.

Poljski obrambeni analitičar Konrad Muzyka iznio je svoju teoriju o tome kako “sve upućuje na to da će se Bjelorusija u budućnosti uključiti u rat”. Muzyka je bjeloruske oružane snage opisao kao svojevrsni misterij, naglasivši kako postrojbe bjeloruske vojske prolaze obuku praktički još od travnja, a nedavno su i ažurirale podatke o vojnim rezervistima.

“Intenzitet i razmjeri vojne aktivnosti bjeloruskih oružanih snaga su na najvišoj razini od kraja Hladnog rata. Nismo nikad zabilježili takvu razinu obuke kod bjeloruskih snaga. Od kraja travnja provode obuku koja se odnosi na praktički svaku vojnu aktivnost koja bi im bila potrebna za slučaj da se uključe u rat”, rekao je Muzyka.

“Testirali su i svoj kapacitet za mobilizaciju, pa su tako nedavno objavili da su završili s ažuriranjem podataka o svim vojnim rezervistima u Bjelorusiji”, rekao je, pa dodao: “To znači da je sad sustav rezervista spreman za mobilizaciju. Ono što im sad još treba je samo politička odluka da se krene u mobilizaciju i rat”.

“Hoće li se to dogoditi ili ne, to ne znamo, jer nemamo uvid u tijek misli bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka. No, sve upućuje na to da će se Bjelorusija u budućnosti uključiti u rat”, rekao je analitičar u intervjuu za Sky News.

Tvrdi i da se u Bjelorusiji trenutno nalazi između 10 i 15 tisuća ruskih vojnika, koji redovito treniraju s bjeloruskom vojskom.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.