fbpx
Foto: GuliverImage

‘SPECIJALNA OPERACIJA JE OKONČANA, PRIPREMITE SE ZA TREĆI SVJETSKI RAT!’ Šok iz Rusije, spominje se armagedon: ‘Došli do točke s koje nema povratka’

Autor: L.B.

‘Putinov arhitekt’, kako ga nazivaju, Aleksandar Dugin, utjecajni ruski ideolog i nacionalist, čija je kći Darja Dugina ubijena nedavno u atentatu u moskovskom predgrađu, preko ruskog portala Geopolitika, kao i preko svog Twittera, poručio je Rusima da je “specijalna vojna operacija” u Ukrajini gotova te da se pripreme za Treći svjetski rat.

U svom prvom tekstu koji je objavio nakon smrti kćeri, Dugin navodi kako je najnoviji vojni uspjeh Ukrajine u regiji Harkiv potvrda da je počeo rat Zapada protiv Rusije koji bi vrlo lako mogao prerasti u Treći svjetski rat.

“Prekretnica je upravo situacija u Harkivu, kao i prisilno povlačenje ruskih savezničkih snaga. Ostavljajući po strani psihološke učinke i legitimne osjećaje domoljuba, mora se istaknuti da smo, u cjelini, uključujući i cijeli tijek specijalne vojne operacije, došli do točke s koje nema povratka”, piše Putinov ideolog.


‘Treći svjetski rat je naprosto činjenica’

On dodaje i kako Treći svjetski rat nije pitanje straha ili očekivanja, već da je to naprosto činjenica te ističe kako je pitanje hoće li biti korišteno nuklearno oružje otvoreno, kao i da “vjerojatnost nuklearnog Armagedona raste iz dana u dan”.

“Sasvim je jasno, a mnogi američki vojni zapovjednici, poput bivšeg američkog zapovjednika u Europi Bena Hodgesa to otvoreno govore, da Zapad ne bi bio zadovoljan ni našim potpunim povlačenjem s teritorija bivše Ukrajine, da ćemo završiti ovaj rat na vlastitom tlu. Jens Stoltenberg inzistira na “bezuvjetnoj predaji”, Ben Hodges na “deimperijalizaciji”, rasparčavanju Rusije. 1991. godine Zapad je bio zadovoljan raspadom Sovjetskog Saveza i ruskim ideološkim popuštanjem te prije svega, prihvaćanjem zapadne liberalne ideologije, političkog sustava i gospodarstva pod zapadnim vodstvom”.

Dugin naglašava da je “danas crvena linija za Zapad postojanje suverene Rusije, čak i unutar granica Ruske Federacije te da je protunapad AFU-a u regiji Harkiv izravan napad Zapada na Rusiju. Tvrdi kako je svima poznato da je ovu ofenzivu organiziralo, pripremilo i opremilo vojno zapovjedništvo SAD-a i NATO-a te da se odvijala pod njihovim izravnim nadzorom. Osim toga, ističe i kako se ne radi samo o korištenju vojne opreme NATO pakta, već i o “izravnom angažmanu zapadnih zrakoplovnih obavještajnih službi, plaćenika i instruktora”.
‘Nismo mi izabrali ovaj rat, nismo ga željeli’

“U očima Zapada ovo je početak našeg kraja. Nakon što smo pokazali slabost u obrani teritorija pod našom kontrolom u Harkivskoj oblasti, možemo biti poraženi. Ovo nije mali uspjeh kijevske protuofenzive, već prvi opipljivi uspjeh Drang nach Osten NATO snaga”, analizira Aleksandar Dugin te ponavlja kako su posljednji događaji potvrda da je Zapad Rusiji objavio rat, odnosno da ga već vodi.

“Nismo mi izabrali ovaj rat, nismo ga željeli. Niti smo 1941. godine željeli rat sa nacističkom Njemačkom i odbijali smo dugo da povjerujemo da će ga biti – sve do samog početka. Ali u sadašnjoj situaciji, kada se protiv nas de facto vodi rat, to nije od presudnog značaja. Jedino što je sada značajno je da taj rat dobijemo, braneći pravo Rusije da postoji”, napisao je Dugin.

U nastavku tvrdi da je takozvana Specijalna vojna operacija okončana.
“Ona se postepeno izrodila u potpuni rat sa Zapadom, u kojem, ustvari, nacistički teroristički režim u samom Kijevu ima ulogu oruđa. Uzaludno se pretvarati kako se nastavlja tzv. Specijalna vojna operacija (SVO)”, napisao je.

‘Svi moramo krenuti u rat sa Zapadom’

“Sada smo u ratu protiv svoje volje i to utječe na svakog građanina Rusije: svatko od nas je na nišanu neprijatelja, terorista, snajperista, okružnih grupa za brzo djelovanje. Kraj SVO-a znači potrebu za dubokom transformacijom cjelokupnog političkog i društvenog sustava suvremene Rusije, staviti zemlju na ratne noge, u politici, gospodarstvu, kulturi i informatičkoj sferi. Sve se svodi na rat sa Zapadom”, rekao je Dugin.

Putinov ratni ‘arhitekt’ tvrdi kako Rusi ne smiju prihvaćati ni minimalan utjecaj Zapada koji “preko liberalne pete kolone vješto kvari umove i duše mlađih generacija”.

“Bez vlastite ideologije, koja jasno definira tko je prijatelj, a tko neprijatelj, gotovo da smo nemoćni u ovoj situaciji. Ideologija se mora deklarirati odmah i mora se temeljiti na potpunom i trenutnom odbacivanju zapadne ideologije, globalizma i totalitarnog liberalizma sa svim njegovim instrumentalnim podvrstama – uključujući neonacizam, rasizam i ekstremizam”, smatra Dugin te dodaje da je “mobilizacija neizbježna jer rat pogađa sve i svakoga, ali da to ne znači prisilno slanje ročnika na bojišnicu”, te predlaže stvaranje dobrovoljačkih odreda i antiglobalističkih internacionalnih brigada.

‘U Ukrajini cvjeta otvoreni sotonizam i goli rasizam’

“Mobilizacija podrazumijeva potpunu promjenu informativne politike. Moraju se ukinuti mirnodopske norme. Televizija i mediji u cjelini trebaju postati sredstvo ratne i domoljubne mobilizacije. Kultura, informiranje, obrazovanje, politika, socijala: sve mora funkcionirati jednoglasno za rat, dakle za pobjedu”, napisao je i naglasio kako rusko gospodarstvo treba prilagoditi ratnim uvjetima i da mora biti suvereno bez oslanjanja na zapadna pravila:

“Rat i udobnost su nespojivi. Udobnost kao cilj, kao referentna životna točka, mora se odbaciti; samo narodi pripremljeni za teškoće su sposobni da pobjede u stvarnim ratovima”, napisao je i onda počeo o saveznicima Rusije, za koje tvrdi kako ih nema puno.

“Riječ je o zagovornicima multipolarnog svijeta poput Kine, Irana, Sjeverne Koreje, Srbije, Sirije, Srednjoafričke Republike, Malija, ali donekle i Indije, Turske, nekih islamskih, afričkih i latinoameričkih zemalja (posebno Kuba, Nikaragva i Venezuela), smatra Dugin, te dodaje kako je potrebno uvjeriti saveznike da su odlučni u nepovratnom raskidu s globalizmom i hegemonijom Zapada.

“U Ukrajini cvjeta otvoreni sotonizam i goli rasizam, a Zapad ih samo podržava. Imamo posla s onim što pravoslavni starješine nazivaju ‘antikristovom civilizacijom’. Uloga Rusije je, dakle, ujediniti vjernike različitih vjera u ovoj presudnoj bitci. Ne smijete čekati da vam neprijatelj svijeta uništi dom, ubije muža, sina ili kćer… U jednom trenutku bit će prekasno. Daj Bože da doživimo taj trenutak”, zaključuje Dugin.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.