Španjolski kralj otkrio da nije mudro ići na safari dok narod gladuje

Autor: T.T.

Politički pritisak koji se zakotrljao tijekom vikenda zajedno s 'mass medijalnim' objavljivanjem fotografija bio je neizdrživ, a na dvoru tvrde da je kratka, ponizna izjava od 11 riječi, bez presedana u povijesti španjolske monarhije.

Španjolski kralj Juan Carlos se javno ispričao za (iz)let u Afriku gdje je vrijeme kratio nimalo popularnim napucavanjem slonova dok njegovi ‘podanici’ muku muče sa zadovoljavanjem osnovnih egzistencijalnih potreba.

– Jako mi je žao. Ja sam pogriješio i to se neće ponoviti – rekao je Carlos pred televizijskim kamerama po izlasku iz bolnice u kojoj je sanirao ozljedu kuka zadobivenu na skupom safariju u baruštinama Okavanga u Bocvani.

Španjolci vjerojatno ne bi ni doznali što radi njihov monarh da ovaj u petak nije hitno vraćen i hospitaliziran u domovini.

Iz kraljevske palače poriču nagađanja da je Carlos zemlju napustio bez da o tome izvijesti premijera Mariana Rajoya, a PR stručnjaci čine sve kako bi puk uvjerili da je kraljevski safari gostovanje koje je namirio (nimalo popularni) sirijski biznismen i da ubijanje slonova i bizona nije plaćeno javnim novcem.

Politički pritisak koji se zakotrljao tijekom vikenda zajedno s ‘mass medijalnim’ objavljivanjem fotografija bio je neizdrživ, a na dvoru tvrde da je kratka, ponizna izjava od 11 riječi, bez presedana u povijesti španjolske monarhije.

S nadom da će ‘iskrena apologija’ dokinuti bijes što seže sve do poziva na abdikaciju, premijer Rajoy je zaključio da je kraljevska obitelj pokazala svoju ‘usklađenost s onim što Španjolci očekuju i trebaju od nje’.




Autor:T.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.