Foto: Pixabay

SKANDAL KOJI POTRESA SUSJEDSTVO: Iskoristili moć da bi se cijepili prije reda, a među njima su gradonačelnici, časne sestre i svećenici

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Nakon informacija medija austrijske su vlasti pokrenule istragu o cijepljenju protiv koronavirusa neprioritetnih osoba.

Među njima su se našla imena gradonačelnika, časnih sestara i obitelji njegovatelja. Prema strategiji vlade, od početka kampanje cijepljenja početkom mjeseca prioritet imaju korisnici i djelatnici domova za umirovljenike.

Uz frustraciju koju izaziva sporost provođenja programa, sada vlada ogorčenje nakon što su mediji posljednjih dana izvijestili o nekoliko slučajeva nepoštivanja rasporeda koji je odredilo ministarstvo zdravstva. Cijepljene su neke osobe bliske medicinskom osoblju, lokalni zastupnici i djelatnici općina.

U pokrajini Voralberg gradonačelnik Wolfgang Matt je preskočio dugi red ljudi koji su čekali vani, ispričao je za lokalni list liječnik zadužen za cijepljenje. Gradonačelnik je u utorak u priopćenju porekao krivnju i tvrdio da nitko nije tražio primjenu preostalih doza.

Bečki tisak izvještava o nepravednom cijepljenju časnih sestara, jednog svećenika i jednog pripravnika.

Austrija s 8,9 milijuna stanovnika bila je relativno pošteđena u prvom valu, a od jeseni se bori kako bi usporila širenje pandemije. Vlada je u nedjelju odlučila najmanje do 8. veljače produžiti treću karantenu.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.