Sjeverna Koreja se priprema za treći nuklearni test

Autor: Hina/reuters

Potvrdi li se informacije televizije YTN, nuklearni pokus dodatno će izolirati Pyongyang.

Sjeverna Koreja se priprema za svoj treći nuklearni test koji bi mogao biti izvršen u svibnju ili lipnju, izvijestila je južnokorejska televizija YTN, što je čin koji bi mogao dodatno izolirati Pyongyang i još složenijom učiniti nuklearnu diplomaciju koja je već u teškoćama.

Južnokorejski ministar vanjskih poslova Yu Myung-hwan odbacio je to izvješće rekavši da Seul nije vidio nikakve dokaze za to a i State Department je izrazio dvojbe glede točnosti izvješća.

– Ako Sjeverna Koreja radi takve pripreme postojale bi s time povezane aktivnosti koje se mogu prepoznati…nema obavještajnih izvješća o takvim okolnostima – rekao je Yu medijima.

– Mi smo skeptični spram tog izvješća – rekao je novinarima u Washingtonu glasnogovornik State Departmenta P.J. Crowley.

YTN je citirao izjavu neimenovanog diplomata da su pripreme počele u veljači te da uključuju znatno višu tehničku razinu spram prva dva testa koji su, u najboljem slučaju, ocijenjeni kao djelomično uspješni.

Autor:Hina/reuters
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.