Screenshot_

SIRIJSKI DJEČAK SVE ISPRIČAO! ‘Glumili smo, polijevali su nas vodom i zauzvrat nahranili’

Autor: S.V.

Televizijski kanal Rusija 24 objavio je nevjerojatnu reportažu o dječaku sa snimke koja je obišla svijet, a koja prikazuje sirijsku djecu kao žrtve napada Asadove vojske kemijskim oružjem.

“Bili smo u podrumu. Mama mi je rekla da danas nemamo što za jesti i da ćemo jesti tek sutra. Čuli smo vikanje na ulici, vikali su: Idite u bolnicu. Potrčali smo u bolnicu, i čim sam ušao, uhvatili su me i počeli polijevati vodom. Nakon toga su nas smjestili u krevet s drugim ljudima”, rekao je dječak pred televizijskim kamerama.

Ratni izvjestitelj tog televizijskog kanala Evgeny Poddubny naveo je da su dječaka natjerali da sudjeluje u snimanju videa.

“Dječak je bio gladan. Za ovo snimanje su mu ponudili rižu, datulje i pečenje”.

Dječakove riječi potvrdio je i njegov otac, koji je izjavio da nikakvog kemijskog napada u gradu nije bilo.

“Kada sam saznao da mi je dijete u bolnici, odmah sam tamo otrčao. Nije bilo nikakvog kemijskog oružja. Pušio sam na ulici, ništa nisam osjećao… Ušao sam u bolnicu i vidio svoju obitelj. Spakirali su im rižu, meso i datulje i sve su ih pustili kući. Moj dječak se odlično osjećao”, rekao je otac.

Привет. Это Хасан Диаб. Ему 11 лет и он снимался в ролике Белых касок за еду (финики, рис, печенье) 7 апреля в Думе. Хасан жив и здоров и передает привет всем, кто так сильно переживает за пострадавших в Думе от отравления, и одобряет удары по Сирии. ************************************************************In return for playing a victim in #WhiteHelmets propaganda video 11 year old #HassanDiab got some badly needed food a few dates, rice, and a cookie He is alive and well and sends his greetings to everyone#whitehelmets #douma #syria #chemicalattack




A post shared by Евгений Поддубный (@evgeny.poddubny) on




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.