Sirijski Crveni polumjesec uspio je izvesti troje ljudi iz Homsa

Autor: hina

'Mogli su evakuirati tri osobe, stariju ženu, trudnicu i njenog supruga', rekao je glasnogovornik ICRC-a Hicham Hassan u Ženevi. Vjeruje se da su troje evakuiranih Sirijci.

Vozilom sirijskog arapskog Crvenog polumjeseca u ponedjeljak su evakuirane tri osobe iz četvrti Homsa Baba Amro ali Crveni polumjesec nije mogao evakuirati i strane novinare koji se tamo nalaze, rekao je Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC).

– Mogli su evakuirati tri osobe, stariju ženu, trudnicu i njenog supruga – rekao je glasnogovornik ICRC-a Hicham Hassan agenciji Reuters u Ženevi. Vjeruje se da su troje evakuiranih Sirijci.

– Ni strani novinari i ni tijela poginulih novinara nisu evakuirani iz razloga koji nam nisu poznati zbog vrlo napetog sigurnosnog stanja i složene komunikacije – dodao je.

Volonteri sirijskog Crvenog polumjeseca su donijeli medicinske potrepštine, uglavnom pakete za liječenje ranjenih, rekao je Hassan.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.