twitter/screenshot

Silvio Berlusconi ponovo na sudu u Italiji zbog podmićivanja svjedoka u suđenju za prostituciju

Autor: Hina

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (82) protiv kojega se vodi nekoliko sudskih postupaka, u petak je opet pozvan na sud zbog podmićivanja svjedoka u suđenju za prostituciju.

Sud u Bariju zakazao je prvu raspravu za 4. veljače.

Slučaj se dogodio 2008. – 2009. kada je mladi i ambiciozni poduzetnik u Bariju, Giampaolo Tarantini dovodio eskort djevojke na proslave organizirane u Berlusconijevim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji kako bi dobio poslove po premijerovoj preporuci.

Tarantini kojemu se sudi za poticanje na prostituciju, osuđen je na prvostupanjskom sudu na osam godina zatvora, ali još traje postupak na žalbenom sudu.

Berlusconi je istodobno optužen da je platio poduzetniku kako bi na suđenju prešutio škakljive informacije o razuzdanim zabavama.

Tužiteljstvo tvrdi da je Berlusconi dao Tarantiniju “stotine tisuća eura, pravnu pomoć i posao” kako bi lagao sudcima.

Bivšem predsjedniku talijanske vlade već se sudi za podmićivanje svjedoka u Milanu, Sienni, Rimu i Torinu. Optužen je da je milijunima eura kupio šutnju sudionika i sudionica takozvanih bunga-bunga zabava.




Kao i u drugim predmetima, medijski magnat nije skrivao da je Tarantiniju isplatio novac, rekavši da je samo “pomogao čovjeku i obitelji s djecom koji su bili i jesu u velikim financijskim teškoćama”.

“Sigurni smo da će Berlusconi nakon početka suđenja biti brzo pušten”, komentirao je njegov poznati odvjetnik Nicolo Ghedini, a prenio je dnevnik La Repubblica.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.