fbpx
Foto: Wochit, Kolaž: Dnevno

SIGNAL ZA UZBUNU, ZVECKANJE ORUŽJEM: Ruska flota izvela desant i artiljerijski napad, s vojnih aerodroma poletjelo više od stotinu aviona!

Autor: L.B.

Više od stotinu ruskih aviona poletjelo je u okviru vježbi izbjegavanja zračnog napada uvjetnog protivnika i usmjeravanja na druge operativne aerodrome u Južnom vojnom okrugu, prenosi portal “Zvezda”. A osim toga, Rusi su izveli i vježbe flote na Krimu, gdje je sudjelovalo više od 40 brodova i čamaca Crnomorske flote.

Zračne manevre su izvele posade operativno-taktičke, jurišne i vojne zrakoplovne jedinice 4. armije protuzračne obrane.

Grupiralo se i poletjelo 100 letjelica

Nakon signala za uzbunu eskadrile lovaca Su-30SM i Su-27, bombardera Su-34 i Su-24, jurišnih aviona Su-25SM i helikoptera Mi-35, Mi-8AMTŠ, Mi-28N i Ka-52 grupirali su se na aerodromima. Poletjelo je ukupno 100 letjelica.

Inženjersko-tehničke jedinice Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Južnog vojnog okruga pripremile su tehniku za vježbe u borbi sa raketnim naoružanjem.

U vježbama sudjeluju jedinice Južnog vojnog okruga, kao i jedinice vojnih baza stacionirane u Abhaziji, Armeniji, Južnoj Osetiji i dio snaga Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Foto: Wochit

Vježbe na moru

Tijekom vježbi na moru vojnici će provesti akcije u vodama Crnog i Kaspijskog mora.

Na vježbama na ukupno 25 poligona sudjelovat će oko 8.000 vojnika i oko 350 jedinica naoružanja i vojne tehnike.

Vježbe u kojima je, pak, sudjelovalo više od 40 brodova i čamaca Crnomorske flote održane su na jugu Rusije, priopćila je ruska Crnomorska flota.
“Posade više od 40 brodova i čamaca Crnomorske flote su sudjelovale u velikim vježbama s vojskom Južnog vojnog okruga na poligonu Opuk na Krimu. U okviru vježbi kopnena vojska je radila na protudiverzantskoj obrani obale, borila se sa jurišnim grupama na moru i desantima vojske s brodova.

Kako bi se omogućio desant na obalu, raketna krstarica “Moskva”, fregata “Admiral Grigorovič”, mali raketni brod “Ingušetija” i raketni brodovi “Naberežnie Čelni” i “R-60”, potisnuli su obalnu obranu projektilima i artiljerijom s brodova. Zrakoplovi operativno-tehničke i morske avijacije su za to vrijeme gađali pozicije “neprijatelja”.

Desant morske pješadije s tehnikom je bio iz velikih desantnih brodova “Saratov”, “Novočerkask” i “Cezar Kunikov”. Vojnici su provjeravali pogođene ciljeve dronovima “Forpost” i “Orlan 10”. Vježbe su održane i u okviru redovne provjere snaga Južnog vojnog okruga kojima rukovodi general armije Aleksandar Dvornikov.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.