Sharon Osbourne uputila pismo zahvale premijeru Plenkoviću, evo i zašto!

Autor: dnevno.hr

Dobru vijest popratio je i Davor Škrlec, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu

Saznavši da je u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja radi krzna, televizijska voditeljica Sharon Osbourne uputila je pismo zahvale hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. U suradnju s organizacijom PETA, Sharon je prošle godine sudjelovala u američkoj kampanji koja se odnosila upravo na činčile. Kada je u Hrvatskoj nastala prijetnja za činčile, uputila je pismo tadašnjem ministru poljoprivrede Davoru Romiću zalažući se za očuvanje zabrane njihova uzgoja.

U pismu poslanom premijeru Plenkoviću izjavila je: “Zatvaranje farmi u Hrvatskoj znači da činčile, najmanje žrtve industrije proizvodnje krzna, više neće biti osuđene na prljave, tjeskobne kaveze i više ih neće ubijati strujom ili im lomiti male vratove. U ime mojih prijatelja u organizacijama PETA i Prijatelji životinja, zahvaljujem Vam na širenju poruke suosjećanja prema životinjama i postavljanju povijesnog primjera koji mogu slijediti ostale države.”

Dobru vijest popratio je i Davor Škrlec, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i član Međuskupine za dobrobit i zaštitu životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals), napomenuvši: “Kada bi svi ljudi doista znali kako se životinje tretiraju i ubijaju, zasigurno bi jače podigli svoj glas protiv uzgoja životinja radi krzna.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.