Šest mrtvih u Siriji, vojska opet bombardirala Hulu

Autor: hina

Vojska je u četvrtak, drugog dana zaredom, bombardirala okolicu Hule, u središtu zemlje, gdje se prošlog tjedna dogodio pokolj koji je osudila međunarodna zajednica. Snage režima granatirale su predgrađe Hulegdje je iz zasjede je ubijen dječak.

Šest osoba poginulo je u četvrtak u sukobima u Siriji, među kojima i dječak u Huli, koja je opet bila na meti bombardiranja vojske, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Vojska je u četvrtak, drugog dana zaredom, bombardirala okolicu Hule, u središtu zemlje, gdje se prošlog tjedna dogodio pokolj koji je osudila međunarodna zajednica.

Snage režima granatirale su predgrađe Hule, Taldo, gdje je ubijena većina od 108 žrtava pokolja što se dogodio 25. svibnja. U tom prigradskom naselju iz zasjede je ubijen dječak, javlja OSDH.

Tristotinjak promatrača UN-a raspoređenih u Siriji ne uspijevaju osigurati poštovanje primirja po mirovnom planu Kofija Annana, izaslanika UN-a i Arapske lige, koji je službeno stupio na snagu 12. travnja ali se sustavno krši.

U Deir Ezoru, na istoku zemlje, u Tibet el-Falu pronađena su još tri trupla civila. Imali su svezane ruke i ranu od metka u glavi, kao i 13 žrtava koje su UN-ovi promatrači pronašli u utorak u Asukaru, u istoj pokrajini.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.