Foto: EMSC

(VIDEO) SERIJA POTRESA U GRČKOJ: Kreta podrhtava od jutra! Urušile se kamene kuće, izdano upozorenje na tsunami! Ima i poginulih!

Autor: Daniel Radman

Kreta se žestoko trese od jutra.

Prema podacima EMSC-a, ujutro se u 8 sati i 17 minuta prvi puta zatreslo, da bi u idućih 20 minuta uslijedila još dva manja potresa, a nedugo potom još jedan.

Najjači potres prema prvim podacima imao je maginutudu od šest Richtera, dok Reuters iz svojih izvora piše da je magnituda bila čak 6.5 Richtera! Epicentar je bio 25 kilometara od grada Herakliona na dubini od 10 kilometara.

Nakon jakog potresa uslijedila su još tri

Samo 10 minuta poslije uslijedilo je novo podrhtavanje. Epicentar je ovog puta bio 30 kilometara jugoistočno od Herakliona, na dubini od 2 kilometra, a magnituda je iznosila 3,7 prema Richteru.

Treći potres imao je magnitudu od 4.6, na dubini od 2 kilometra, a epicentar je bio 31 kilometar od Herakliona, a posljednji u nizu, barem zasad, bio je jačine 3 Richtera.

Prve informacije govore da su se uslijed podrhtavanja tla urušile i neke stare kamene kuće, a izdana su upozorenja i na mogućnost tsunamija.  AP je dojavio da je jedna osoba poginula.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.