Saudijski princ ruši cijenu nafte da bi zadržao SAD i Europu

Autor: M.S.

Princ Al-Waleed bin Talal, koji za svoju zemlju kaže da je manje pogođena 'Proljećem', izračunao je da bi cijena barela sirove nafte trebala biti negjde oko 70 ili 80 dolara, a nikako 100 dolara, gdje je sad.

Prema časopisu Forbes, 26. najbogatiji čovjek na svijetu, saudijski princ Al-Waleed bin Talal izrazio je veliku želju za padom cijene nafte, jer ne želi Sjedinjene države i Europu udaljiti od svojih naftnih polja.

Unuk jednog od tvoraca moderne Saudijske Arabije rekao je da bi cijena barela sirove nafte trebala biti negjde oko 70 ili 80 dolara, a nikako 100 dolara, gdje je sad.

– Ne želimo da Zapad ode i potraži alternative jer jasno je, što više ide cijena, više poticaja imaju da odu i potraže alternativne izvore – rekao je bin Talal za CNN.

A za viske cijene nafte, kriva je ponajprije kriza koja se događa na sjeveru Afrike i Rogu, kao i na bliskom istoku.

– Nismo sto posto sigurni što će se dogoditi, jer tu i tamo čujete da dolazi Iran i skače i plaši područja Zaljeva. Tako da postoji zabrinutost – govori Talal.

Za svoju zemlju kaže da je manje pogođena ‘Proljećem’, koje mijenja politički krajolik, od ostalih zemalja na sjeveru Afrike, zbog ekonomske stabilnosti i ljubavi ljudi prema svojoj monarhiji.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.