Saslušan prvi svjedok havarije Costa Concordie

Autor: I. Ž.

Schiettinio je odlučio, umijesto uobičajnih pet nautičkih milja, proči pored otoka Giglio na udaljenosti od pola nautičke milje, rekao je časnik u procesu za tragediju koja je odnijela 32 života u sječjnu 2012. godine. Časnik je jedan od preko tisuću svjedoka koji će dati svoj iskaz u toskanskom Grosseto-u.

U postupku protiv kapetana Costa Concordie saslušan je prvi od preko tisuću svjedoka. Kapetan Costa Concordie, Francesco Schiettino, navodno je naredio promjenu smjera broda u noći kada se tragedija dogodila, izjavio je prvi časnik broda na sudu.

Kruzer je vozio preblizu mediteranskog otoka Giglio, udario u stijenu te se djelomično prevrnuo.

Schiettinio je odlučio, umjesto uobičajnih pet nautičkih milja, proći pored otoka Giglio na udaljenosti od pola nautičke milje, rekao je časnik u procesu za tragediju koja je odnijela 32 života u sječjnu 2012. godine. Časnik je jedan od preko tisuću svjedoka koji će dati svoj iskaz u toskanskom Grossetou.

Schettino, koji je sudjelovao na današnjem saslušanju, mora odgovarati pred sudom zbog višestrukog ubojstva.

Autor:I. Ž.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.