Sarkozy i Cameron zajednički će se uhvatiti u koštac s ekonomskom krizom

Autor: hina

Francuska je prva zemlja kojoj Cameron stiže u posjet kao novi britanski premijer. Nakon radne večere, Sarkozy i Cameron održali su zajedničku konferenciju za tisak.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i britanski premijer David Cameron pokazali su u četvrtak navečer u Parizu da se dobro slažu i da se zajednički žele uhvatiti u koštac s gospodarskom krizom, napose u okviru skupine G20 kojom će predsjedanje Francuska preuzeti koncem 2010.

Francuska je prva zemlja kojoj Cameron stiže u posjet kao novi britanski premijer. Nakon radne večere, Sarkozy i Cameron održali su zajedničku konferenciju za tisak.

Cameron bi u petak trebao posjetiti Njemačku, gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Premda ga prati glas euroskeptika, britanski premijer je istaknuo da želi ‘surađivati sa zemljama eurozone kako bi se osigurali stabilnost i napredak’ tog područja koje je na vrhuncu financijske krize.

– Mi smo izvan eurozone i nismo izloženi istom pritisku (…) s pravom nismo ušli u tu zonu, ali u interesu Velike Britanije je da euro bude jaka valuta i da eurozona bude jaka, stabilna i da raste – dodao je Cameron.

Sarkozy je dodao kako je ‘sretan što će surađivati’ s Cameronom ne samo u Europi, ‘već i u okviru G8 i G20’.

Francuski predsjednik je usto demantirao nedavne izjave nekih francuskih parlamentarnih zastupnika po kojima je kazao da se ‘Cameron, ako pobijedi, neće razlikovati od drugih. Počet će s anti-europskim stajalištima, a završiti s proeuropskim. U pravilu je tako’.




– Ne bih si dozvolio da tako sudim o Davidu ili bilo kome drugom. Rekao sam samo da sam na početku svog političkog života bio manje europski raspoložen nego poslije – rekao je Sarkozy.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.