Screenshot/Twitter

SADA JE I SLUŽBENO: Kraljica Elizabeta II. potpisala Zakon o brexitu

Autor: Hina

Zakon o brexitu je stupio na snagu nakon što ga je potpisala kraljica Elizabeta II., objavila je britanska vlada u četvrtak, osam dana prije napuštanja Europske unije.

“Njezino Veličanstvo je dalo svoj kraljevski pristanak na tekst koji regulira uvjete razdruživanja nakon 47 godina burnog braka s EU-om”, napisao je na Twitteru ministar zadužen za brexit Steve Barclay. “To omogućuje Velikoj Britaniji da 31. siječnja napusti Europsku uniju”, dodao je ministar.

Ugovor o izlasku sada treba ratificirati Europski parlament 29. siječnja kako bi Velika Britanija mogla postati prva zemlja koja napušta EU 31. siječnja u ponoć i okrenuti stranicu nakon tri godine odugovlačenja i burnih rasprava.

Parlament je definitivno usvojio tekst u srijedu navečer, što je razveselilo premijera.

“Ponekad nam se činilo da nikada nećemo prijeći liniju brexita, ali uspjeli smo”, napisao je Boris Johnson u priopćenju.

“Sada možemo zaboraviti ogorčenost i podjele iz tri posljednje godine i usredotočiti se na pokretanje svijetle i uzbudljive budućnosti”, zaključio je Johnson.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.